top of page
Schermafbeelding 2021-02-02 om 11.31.12.

Audit & Compliance

Gespecialiseerd in:

Banken - Pensioenfondsen - Verzekeraars

Operational audit

Specialist in het toetsen van compliance onderdelen zoals Sanctiewetgeving, CDD/KYC

Operational Audits ondersteunen u bij het realiseren van uw strategische doelen.

Operational Audit en compliance

Een operational audit is een onderzoek naar de kwaliteit van de beheersingsmaatregelen die het management treft om redelijke zekerheid te geven dat de overeengekomen doelstellingen van de bedrijfsprocessen worden bereikt. Operational audit richt zich niet op de prestaties zelf, maar op de interne organisatie en het daarin opgenomen beheersingssysteem. Hierin worden ook alle compliance-onderdelen meegenomen.

Functioneert het management control systeem?

In hoeverre is de organisatie in control? In hoeverre is de organisatie zich bewust van “wat ze wil”, “hoe ze dat gaat doen” en hoe zeker is ze dat het ook efficiënt en effectief gebeurt? En doet men wel de goede dingen?


Door snelle groei van de onderneming en/of het besturen op afstand bestaat er een risico dat de grip van het management op de effectiviteit en efficiency van de organisatie vermindert. 

Door het uitvoeren van een operational audit kunnen wij het functioneren van het management control systeem van organisaties doorlichten.

Achtergrond 

​Drs. Marcel Suylen MBA is ervaren als operational auditor bij banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Hij voert zelfstandig audits uit en hanteert een strakke planning en structuur. Verder hecht hij aan een goede communicatie en een constructieve samenwerking met de klant tijdens het auditproces. 

pensioen-voor-medewerkers-270x270.png

​Drs. Marcel Suylen MBA, Operational Auditor

Waarom kiest u voor ons?

Wij hebben als onafhankelijk audit- en advieskantoor ruime ervaring op het gebied van kwaliteitsverbetering en Operational auditing in de volgende branches:

 

  • Assurantietussenpersonen;

  • Banken;

  • Pensioenfondsen en pensioeninstellingen;

  • Verzekeringsmaatschappijen;

  • Volmachtkantoren.

Door onze verworven kennis en ervaring in deze branches zijn wij in staat om in korte tijd een Operational Audit uit te voeren.

Voordelen:

De organisatie krijgt de beschikking over beheersingsmaatregelen en monitoring- mogelijkheden die nodig zijn om de bedrijfsdoelstellingen van de organisatie met redelijke zekerheid te kunnen realiseren.

Operational audit rapporten zijn een essentiële aanvulling op de financiële rapportages.

Met een Operational Audit wordt de organisatie in staat gesteld de bedrijfsrisico’s doorlopend te identificeren en onder controle te krijgen. U ontvangt tevens een actielijst met concrete verbeterpunten.

Wilt u meer weten of een vrijblijvend intakegesprek of een begroting voor uw audit, neem dan contact met ons op via e-mail info@claarensteyn.nl of telefonisch via 085 - 1302950. U kunt ook het contactformulier invullen.

bottom of page