top of page

Pensioenadvies Middelburg

Pensioen voor uw medewerkers regelen?

Voorkom pensioen-juridische problemen, laat uw pensioenregeling deskundig regelen

Pensioen voor uw medewerkers regelen

De afgelopen jaren heb ik honderden bedrijven geadviseerd bij het opzetten van een pensioenregeling voor het personeel.

 

Een goede pensioenregeling voor het personeel is anno 2019 van belang om medewerkers te binden aan uw bedrijf. Ook jonge medewerkers vinden een pensioenregeling belangrijk.

 

Vanuit mijn ervaring kan ik u precies vertellen WELKE (kennis) pensioenregeling het beste bij uw organisatie past. Maar ook HOE het werkt in de praktijk. Ik beheer namelijk dagelijks pensioenregelingen van organisaties en beantwoord dagelijks vragen over deze collectieve pensioenregelingen.

 

Drs. Marcel Suylen MBA, Sr. Pensioenadviseur

Wat zijn de consequenties als u een pensioenregeling niet goed regelt?

 • Doordat u niet goed op de hoogte bent van de relevante pensioenwetgeving kan het zijn dat uw pensioenregeling niet binnen de fiscale grenzen valt, dit kan leiden tot vervelende financiële gevolgen.

 • Als u vooraf niet laat onderzoeken of er voor uw bedrijf een verplichte aansluiting geldt bij een bedrijfstakpensioenfonds kunt u te maken krijgen met een dubbele rekening voor de pensioenpremie.

 • U heeft de financiële consequenties van de door u beoogde pensioenregeling voor de korte en lange termijn onvoldoende in beeld. Dit kan leiden tot grote teleurstelling en financiële tegenvallers.

Kosten pensioenregeling

Wat zijn de kosten van een pensioenregeling?

Als u niet gebonden bent aan een CAO dan kunt u kiezen. U kunt dan kiezen uit een hele eenvoudige pensioenregeling tot en met een luxe regeling (De Eend of de Mercedes). U kunt bijvoorbeeld een pensioenregeling kiezen waarbij de jaarlijkse kosten voor u als werkgever goed te beheersen zijn. Daarnaast kunt u de kosten delen met uw medewerkers. Een deel van de pensioenpremie wordt dan verrekend met het salaris. De pensioenkosten zijn bedrijfskosten die meestal voor u  fiscaal aftrekbaar zijn.

Goede begeleiding is essentieel

Met een goede pensioenregeling bent u een aantrekkelijke werkgever, zeker in de huidige krappe arbeidsmarkt. Als u een pensioenregeling wilt treffen voor uw personeel laat u dan goed adviseren, pensioen is complexe materie met veel juridische aspecten.

Pensioenadvies: om tot een goed en passend advies te komen voor uw bedrijf/organisatie moeten een aantal stappen doorlopen worden, dit noemen we het pensioenadviesproces.  

Wij nemen u aan de hand mee en doorlopen samen het pensioenadviesproces.

Tijdens het pensioenadviestraject ontvangt u van ons (op basis van onze inventarisatie & analyse) 2-3 offertes van verschillende aanbieders, zodat u deze kunt vergelijken, wij helpen u met het maken van de juiste keuzes. Vervolgens regelen de gekozen pensioenofferte voor u in.

Veel gestelde vragen

U denkt er over om een pensioenregeling voor uw personeel op te zetten, maar u heeft nog veel vragen over dit onderwerp zoals bijvoorbeeld:

 • Welke medewerkers ga ik pensioen aanbieden, kan ik onderscheid maken?

 • Hoe pak ik de zoektocht naar de juiste pensioenregeling precies aan?

 • Ik wil graag een offerte van 2 - 3 aanbieders, hoe doe ik dat?

 • Hoe vergelijk ik deze offertes op de juiste manier?

 • Kan ik medewerkers om een eigen bijdrage vragen en hoe werkt dit precies?

 • Hoe voorkom ik pensioen-juridische fouten?

 • Met welke doorlopende kosten krijg ik te maken?

 • Hoe communiceer ik met mijn medewerkers over de nieuwe pensioenregeling? 

 

Wij zijn pensioenspecialist en helpen bedrijven bij het opzetten van een collectief pensioen. Dit doen wij onafhankelijk. Na een gedegen inventarisatie van uw situatie ontvangt u van ons een aantal offertes van verschillende verzekeraars. Wij helpen u met het maken van de juiste keuzes en regelen alles voor u in.

 

Voordelen begeleiding door een pensioenadviseur:

 

 • Begeleiding van A tot Z door het gehele traject, u hoeft het wiel niet zelf uit te vinden

 • U maakt gebruik van onze best practices

 • Door een goede inventarisatie van uw situatie krijgt u een pensioenregeling op maat

 • U voorkomt pensioen-juridische fouten

Wilt u meer informatie vul dan onderstaand contactformulier in, op werkdagen nemen wij binnen 24 uur contact met u op.

PHOTO-2018-09-25-13-13-29_edited.jpg
bottom of page