top of page
CPV.png

Pensioen directeur-grootaandeelhouder

Bijgewerkt op: 8 nov.

Pensioen voor de DGA verandert door de wetgeving. Nieuwe mogelijkheden zoals een spaarfaciliteit of afkopen komen in de plaats van pensioen in eigen beheer. Maar pensioen is meer dan een inkomen voor later. U kunt ook risico’s afdekken. Daarom is het belangrijk om u regelmatig te oriënteren als het gaat om de opbouw en bescherming van uw pensioen.


Pensioenadvies

Pensioen opbouwen is voor u als DGA een manier om voor een inkomen te zorgen voor na uw werkende leven.


Gelukkig geregeld

U wilt uw pensioen goed geregeld hebben. Zodat pensioen ook echt toegevoegde waarde heeft als onderdeel van uw vermogensplanning.


Oplossingen

Er zijn voor u verschillende mogelijkheden om pensioen op te bouwen:

  • met een lijfrenteverzekering of bankspaarrekening.

  • door gebruik te maken van de Oudedagsreserve (OR).

  • met een pensioenverzekering.

  • door zelf te sparen of te beleggen.

Goed om te weten

  • Als u als ondernemer zelf geen voorzieningen voor uw oudedag treft, dan heeft u vanaf uw pensioengerechtigde leeftijd alleen recht op AOW en eventueel op pensioen dat u heeft opgebouwd toen u in loondienst was.

  • Als DGA had u de mogelijkheid het pensioen op te bouwen via een pensioenverzekeraar, op te bouwen in eigen beheer via een eigen BV of gedeeltelijk in eigen beheer en gedeeltelijk via een pensioenverzekeraar. Dit is veranderd per 1 april 2017.

  • Wij werken ook graag samen met uw accountant.


Beheer van DGA pensioen

We zijn dan de verbindende schakel tussen u en de uitvoerder van de verzekerde pensioenregeling. Wij helpen u, als u dat wilt, bij alle aspecten om uw pensioenregeling actueel te houden. Afhankelijk van uw pensioenregeling en de wijze van financiering (volledig/gedeeltelijk verzekerd en/of eigen beheer) stemmen we met u, en uw accountant, de inhoud van het beheerpakket af. We informeren u bijvoorbeeld bij belangrijke gebeurtenissen. Daarnaast controleren we regelmatig of de uitvoering en de administratie van uw pensioenregeling goed verloopt. Dit met als doel dat u op uw pensioendatum krijgt wat u nu voor ogen heeft.

Drs. Marcel Suylen MBA, Sr. pensioenadviseur

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Vaak betaalt de werknemer mee aan de kosten van een pensioenregeling. Die werknemersbijdrage wordt ook vaak eigen bijdrage aan de pensioenregeling genoemd. VARIANTEN EIGEN BIJDRAGE De eigen bijdrage v

bottom of page