top of page
CPV.png

Pensioen voor medewerkers (collectief pensioen)

Bijgewerkt op: 30 sep. 2022


Een collectief pensioen is een door de werkgever getroffen pensioenregeling waarbij alle (groepen) werknemers gezamenlijk hun pensioen opbouwen. Het is niet wettelijk verplicht om uw werknemers een pensioen te bieden, behalve als dit in de collectieve arbeidsovereenkomst (cao) staat.


Is collectief pensioen verplicht?

Het is niet wettelijk verplicht om uw werknemers een pensioen te bieden, behalve als dit in de collectieve arbeidsovereenkomst (CAO) staat. In Nederland is het pensioen van de werkgever wel een belangrijke en veel voorkomende arbeidsvoorwaarde.


Moet ik pensioen regelen voor mijn personeel?

Dat ligt eraan. Er is geen directe wettelijke verplichting voor het aanbieden van pensioen aan het personeel. Maar er zijn wel een aantal zaken bij wet geregeld. Er kan sprake zijn van verplichte deelname aan een bedrijfstakpensioenfonds en ook kan de CAO een pensioenverplichting opleggen of een kader stellen waarbinnen iets moet worden geregeld. Ieder pensioenadvies begint dan ook met een verplichtstellingsonderzoek en CAO onderzoek. Zo voorkomen we onnodige risico’s wanneer de verkeerde keuzes worden gemaakt.


Wilt u meer weten neem dan hier contact met ons op.


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page