top of page
CPV.png

Pensioenregeling voor uw personeel opzetten, advies voor werkgevers


Pensioenregeling aanbieden

Veel medewerkers vinden pensioen belangrijk, daarnaast is het uit concurrentieoverwegingen op de arbeidsmarkt slim om een marktconformepensioenregeling te bieden aan jouw personeel. Je kunt de kosten aftrekken als bedrijfskosten, in veel gevallen kun je afspreken dat medewerkers ook een stukje meebetalen via inhoudingen op het salaris.

Pensioenadviseur

Pensioen is complexe fiscaal-juridische materie, het is verstandig om bij het opzetten van een pensioenregeling een pensioenadviseur te betrekken. Een pensioenregeling moet passen bij het bedrijf en de financiële situatie van het bedrijf. Bij het opzetten van een nieuwe pensioenregeling begeleidt de pensioenadviseur jou van A tot Z. Zo’n pensioenadviestraject ziet er alsvolgt uit:


Doorlopende kosten

Hou er rekening mee dat indien je eenmaal pensioen aangeboden hebt (pensioentoezegging) aan jou medewerkers je er niet meer gemakkelijk van af kan. De kosten blijven jaarlijks terugkomen.


Verschilende pensioensystemen

De uitkeringsovereenkomst

Een uitkeringsovereenkomst is een pensioenregeling waarbij afspraken zijn gemaakt over de hoogte van je pensioenuitkering. Je werkgever betaalt een premie aan een pensioenuitvoerder. Meestal betaal je als werknemer ook een deel van de premie. Uitkeringsovereenkomsten kun je verdelen in:Middelloonregeling

Het pensioen hangt af van het aantal jaren dat je in dienst bent bij je werkgever en de hoogte van je gemiddelde salaris gedurende deze periode.


Eindloonregeling

Het pensioen hangt af van het aantal jaren dat je in dienst bent en het salaris dat je het laatst verdiende. Deze regeling komt nog maar sporadisch voor.


De beschikbare premieregeling

Premie & vaste uitkering

Bij een premieovereenkomst weet je welke premie jouw werkgever betaalt aan de pensioenuitvoerder. Omdat de premie wordt belegd, is de opbrengst niet zeker. Met de opbrengst van de beleggingen koop je een pensioenuitkering aan. Op pensioendatum krijg je dan een vaste uitkering. Die vaste uitkering geeft zekerheid over het bedrag in euro’s.Premie & variabele uitkering

Bij een premieovereenkomst weet je welke premie jouw werkgever betaalt aan de pensioenuitvoerder. Omdat de premie wordt belegd, is de opbrengst niet zeker. Met de opbrengst van de beleggingen koop je een pensioenuitkering aan. Op pensioendatum kan je ervoor kiezen om je belegging te laten doorlopen. Je krijgt dan een variabele uitkering; de hoogte daarvan varieert. Je uitkering geeft geen zekerheid in euro’s, maar kan hoger zijn dan bij een vaste uitkering, als het goed gaat met onder andere de belegging.

Meer informatie? Bel ons op 085 – 1302950 of stuur een e-mail naarinfo@claarensteyn.nl

6 weergaven0 opmerkingen
bottom of page