top of page
CPV.png

Personeelsverzekeringen de top 5

Bijgewerkt op: 7 mei 2019
Personeel zorgt voor extra risico’s voor je bedrijf. Denk aan een werknemer die langdurig ziek wordt. Dat kan je flink wat geld kosten. Met personeelsverzekeringen dek je deze risico’s af. Een overzicht van de 5 belangrijkste verzekeringen voor werkgevers.


Een werknemer die arbeidsongeschikt raakt. Of een ongeval op het werk, waardoor je vervolgens kosten maakt als werkgever. Het zijn risico’s die je als ondernemer voor eigen rekening kunt nemen, maar waar je je ook voor kunt verzekeren.


Verzekeringen voor werkgevers

Voor werkgevers bestaan veel verschillende verzekeringen. Sommige richten zich op de risico’s die je als werkgever loopt (zoals de ziekteverzuimverzekering). Andere verzekeringen zijn aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden voor je personeel (bijvoorbeeld de Nabestaandenverzekering).


Welke risico's loop ik?


Wil je weten waar je in jouw bedrijf op moet letten? Een verzekeringsadviseur kan je helpen. Hij brengt de risico’s in je bedrijf in kaart en geeft advies om deze te beperken of af te dekken. Vraag het onze adviseur.


De 5 belangrijkste verzekeringen op een rij:

1. Ziekteverzuimverzekering

Een zieke of arbeidsongeschikte werknemer kan je onderneming veel geld kosten. De loondoorbetaling bij ziekte is verplicht en kan wel twee jaar duren. Reken maar uit.

Vooral als je een klein bedrijf hebt is ziekteverzuim een groot gevaar. Je kunt zomaar een belangrijke werknemer kwijtraken door een ongeval, burn-out of ziekte. Veel kleine bedrijven kunnen de financiële gevolgen hiervan niet zelf opvangen.

Met een ziekteverzuimverzekering loopt je bedrijf geen financieel risico meer door ziek personeel. Veel verzekeraars bieden je ook hulp bij het voorkomen van verzuim (preventie) en de re-integratie van zieke werknemers.


2. Collectieve ongevallenverzekering

Een collectieve ongevallenverzekering biedt een financiële compensatie als een werknemer door een ongeval overlijdt of blijvend invalide raakt. Denk aan ongevallen op het werk en tijdens het woon-werkverkeer.

Een uitgebreide ongevallenverzekering dekt alle ongevallen, 24 uur per dag. De dekking bestaat uit het uitkeren van een afgesproken bedrag als de werknemer overlijdt of een percentage van het verzekerde bedrag als de werknemer voor altijd invalide blijft.


3. Aansprakelijkheidsverzekering

Als werkgever ben je meestal aansprakelijk voor schade door fouten, nalatigheden of onvoorzichtigheid van personeel. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven dekt de kosten hiervoor af. Daardoor is je bedrijf beschermd tegen schadeclaims.

Naast een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) heb je ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV). Deze verzekering is met name nuttig voor werkgevers in de zakelijke dienstverlening. Jij en je werknemers zijn hiermee verzekerd tegen de financiële schade na een beroepsfout, zoals het geven van verkeerd advies.


4. Nabestaandenverzekering

Met een collectieve nabestaandenverzekering geef je jouw personeel meer zekerheid. Mocht een werknemer overlijden terwijl hij bij jou in dienst is, dan zorgt deze verzekering ervoor dat zijn partner een goede uitkering krijgt.

Daarmee dek je voor je werknemers niet alleen een risico af, maar bied je ook een waardevolle secundaire arbeidsvoorwaarde. Misschien kun je hiermee zelfs personeel aantrekken of langer behouden.


Let op

De Algemene nabestaandenwet (Anw) zorgt ervoor dat de partner van je overleden werknemer recht heeft op een uitkering van de overheid. Maar deze uitkering is zeer minimaal en aan allerlei voorwaarden gebonden. Een nabestaandenverzekering is dus geen overbodige luxe.


5. Expatverzekering

Steeds meer bedrijven ondernemen over de grens. Heb jij ook internationale ambities of ben je al internationaal actief? Dan kan een expatverzekering verstandig zijn. Hiermee zorg je ervoor dat je werknemers tegen de belangrijkste risico’s verzekerd zijn als zij (tijdelijk) in het buitenland werken of wonen.4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Vaak betaalt de werknemer mee aan de kosten van een pensioenregeling. Die werknemersbijdrage wordt ook vaak eigen bijdrage aan de pensioenregeling genoemd. VARIANTEN EIGEN BIJDRAGE De eigen bijdrage v

bottom of page